+

18 Nisan, 2016

İnternette Karşılaşılabilecek 4 Dolandırma Yöntemi

Artık teknoloji çağında yaşadığımızdan dolayı 7’den 70’e herkesin ellerinde cep telefonları, bilgisayarlar, tabletler görmek mümkün. Fakat hepimizin cihazlarında kullandığı İnternet gün geçtikçe insanların korkulu rüyası oluyor. Gerek sosyal medyadaki paylaşımlarda gerekse tarafımıza atılan e-postaların çoğunluğunda dolandırıcılık söz konusu.
Bu makalemizde internet tuzaklarından inceleyeceğiz. Elbete her gün dolandırıcılık sayısı artıyor. Buna bağlı olarak dolandırıcılık çeşitleri türüyor. Bunları tek tek ele almamız mümkün değil fakat sizlere en yaygın bilinenlerinden bahsedeceğiz.

 Bahis Tuzağı

“Elimde çok pis tüyolar var beyler. 50 Liraya 30 oranlı kupon satıyorum almak isteyenler ulaşsın” der bu tipler genelde. Yahu güzel kardeşim, madem 30 oranlı kuponun var ve sen bunu satacak kadar güveniyorsun kuponuna. Git oynasana demezler mi adama? Kanmayın böyle tuzaklara. Kimse kimseye bedava kazanç sağ-la-maz…
  •  Kısaltılmış Linkler

  • internet tuzaklari
Bu kısaltılmış linklere de dikkat etmek gerek. Genelde cinsel içerikli ama fazlasıyla sansürlü birkaç video görünümlü resimler oluştururlar. Şunun ifşası bunun yatak odası diyerek adamı tokatlar bu cinsler. Biz yemedik, sizde yemeyin diyoruz.
  •  Borçtan Kurtarayım Geri Öde

Bu tipler ise genelde sizlerden bütün kredi kartı bilgilerinizi isterler ve devralırlar. Vaatleri ne midir? Vaatleri sizin bütün borçlarınızı kapatmaktır. Ne kadar güzel değil mi? Değil işte, sizin bütün banka bilgilerinizi üzerlerine geçirip sizi bulunduğunuz borç batağından çıkartmak yerine daha da batırırlar. Üstelik son derece profesyonel çalışırlar ve siz ne olduğunu anlamadan ortadan kaybolurlar.
  • Virüslü E-posta

Efendim gel gelelim listemizin dördüncü sırasına… Listemizin dördüncü sırasında virüslü e-mailler var. Lakin bu e-postalar sizlere bedava ürün vaat eder.Bunların verdiği linklere tıklamak, dosya eklerini açmak daima risklidir. Zaten mail sistemleri önlemlerini alıyorlar. Fakat yazımın başlarında bahsettiğim gibi durmuyor dolandırıcılar. Kimse size bedava ürün vermek için yalvarmaz, e-posta göndermez. Bunu da aklımızın bir köşesine kazımakta fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder