+

19 Ocak, 2016

Blogunuz İçin Seo İpuçları-Altın Seo Taktikleri

Merhaba,bu yazımda blogger siteniz için size birkaç seo tekniği yada ipucu vermek istiyorum.Öncelikle hepinizin seo'nun tanımını bildiğinizi varsayarak başlıyorum(bir webmaster'ın seo'yu bilmemesi bir kuşun uçamaması gibidir)

İlk olarak içerikle ilgili olan seo tekniklerinden başlamak istiyorum.
















1-Başlık (Title)Uzunluğu
Makalenizin başlığı minimum 60 karakter olmalıdır.Dikkat edin kelim değil karakter yani harften bahsediyorum.Minimum 60 harf maksimum 70 harf olması bizce uygundur.


2-Makale Uzunluğu
Google yaptığı araştırmalar sonucunda faydalı bir makalenin 250-300 kelime olabileceğini tespit etmiştir.Bu yüzden Google'ın gözüne girmek istiyorsanız,makaleleriniz bu uzunlukta olmalıdır.Ama amacından sapmamalıdır.


3-Anahtar Kelime
Başlıkta kesinlikle anahtar kelimemiz geçmelidir.Ama sadece başlık yetmez,İlk paragrafımızda kesinlikle anahtar kelimemiz olmalı.Ayrıca yazı içerisinde de ortalama %2-3 oranında anahtar kelime geçmelidir.Yani 1000 kelimelik bir makalede 20-30 adet anahtar kelime geçmesi uygundur.


4-Bold ve İtalik Yazma
Özellikle anahtar kelimelerimizi kalın veya altı çizili veya eğik yazarsak daha belirgin hale gelir ve sitemizin seo'sunda katkısı olur.Ancak bunu abartarak her cümleyi kalın yazmamalıyız.Sadece anahtar kelimelerinizde öneririm.


5-Faydalı Bilgi
Makalemiz konu hakkında yeterli ve faydalı bilgiler içermelidir.Bu hem ziyaretçi memnuniyetini artırır hemde ziyaretçinin sitemizde durma süresini.E tabi bu da doğal olarak Google gözündeki değerimizi artıracaktır.


6-Görseller
Ne fazla ne de az olmalıdır.1000 kelimelik makalede 5-6 görsel geçmesi kafidir.Ayrıca resimlerimize alt tag eklemeyi unutmamalıyız.Böylece Google görselin ne ile alakalı olduğunu anlayacaktır.Bu görsellerden gelen hitimizi artırmak için etkili bir yöntemdir.Ayrıca,görseli eklemeden önce özgünleştirmeniz faydalı olur.Görsel nasıl özgünleştirilir derseniz buradan okuyabilirsiniz.


7-İmla Kuralları
Ve olmazsa olmazımız,imla kuralları.Kesinlikle az hata yapmaya dikkat etmeliyiz.Cümleler anlam yönünden bağlantılı olmalı ve doğru kelimeleri kullanmalıyız.Bu kullanıcılarımızın okumasını kolaylaştıracaktır.Sonuçta her şey Seo değil.


Site İçi Seo Yöntemleri


Üst tarafta içerikle alakalı seo tekniklerinden bahsettim.Şimdi de site içi seo yöntemlerinden bahsetmek istiyorum.

1-Site İçi Linkleme
Yazılarınızda,bir diğer yazınıza link verebilirsiniz.Örneğin ''oyun geliştirme ile ilgili yazımız'' gibi.Bu index,ziyaretçi gezinme süresi vs. gibi birçok konuda sitemize katkıda bulunacaktır.


2-Tema Seçimi
Eğer temanız göz yorucu bir tema ise kesinlikle değiştirmelisiniz derim.Çünkü ziyaretçi böyle bir sitede çok fazla kalmayacaktır.Böyle bir durum ziyaretçi gezinme süresini düşürür bu da bizi Google'ın gözünden düşürür :)

Temanız,şık,sade ve basit olmalıdır.Ziyaretçi sitedeki konu veya kategorileri rahatça görebilmeli ve bu kategoriler arasında rahatça gezinebilmelidir.


3-Domain Seçimi
Domain'izde kesinlikle anahtar kelime geçmesini tavsiye ederim.Buna Google çok önem veriyor.Ama olmaması da yükselemeyeceğiniz anlamına gelmez.


4-Güncellik
Sitenizde veya makalelerinizde yapacağınız en ufak değişiklik bile Google için önemlidir.Sık sık eski yazılarınıza girerek yeni cümleler ekleyin,birkaç kelime değiştirin.Tabi anlamı korumak şartıyla...


Site Dışı Seo


Ve geldik en zor seo kategorisine;Site Dışı Seo...Bu gerçekten diğerlerine göre zordur,zor olmasının sebebi Google'ın buna diğerlerinden biraz daha fazla önem veriyor olmasıdır.Ama imkansız diye bir şey yoktur,unutmayın.

1-Backlink
Backlink Google'nın kuruluşundan beri kullandığı algoritmalarından birisidir.Ama bu sitenizin ne kadar çok backlink'i varsa o kadar iyi bir siteniz olduğu anlamına gelmez.Backlink alımı doğal olmalıdır.Yani kullanıcı sitenizi doğal olarak,memnun kaldığı için övmeli,linkinizi vermelidir.Ama ben sabredemem diyorsanız bazı yöntemler var tabi.

*Forum,sözlük gibi yerlerde sitenizi tanıtın.

Türkçe forum ve sözlüklerde hesap açarak,iyi bir makale ile sitenizi tanıtmanız hem hitinizi artırır hemde backlink kazanmış olursunuz.Bu yöntem legal ve faydalı olabilecek bir yöntemdir.

*Paravan Bloglar Açın

Siteniz için blogspot,Wordpress gibi yerlerden paravan bloglar açabilirsiniz.Ama bu blogların sitenize katkı sağlayabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekiyor.Bunlar;

-Özgün makaleler girmeniz,
-.com,.org,.net gibi kaliteli uzantılara sahip olması,

-Ana siteniz gibi ilgi göstermeniz


Bu özelliklere sahip paravan bloglar işinizi fazlasıyla görecektir.Kesinlikle çalıntı içerik doğru değildir ve bir fayda sağlamaz.


2-İndex Almak
Eğer index alamazsanız yani Google girdiğiniz içerikleri botlarıyla tarayıp veri haline dönüştürmezse yukarıda anlattıklarımız hiçbir işe yaramaz.İndex bu derece önemlidir.İndex için kullanılacak pingleme siteleri vardır.Bunun haricinde Google gibi getir denilen hizmette indexe yardımcı olabilir.


3-Sosyal Medya Kullanımı

Özellikle Facebook,Twitter,İnstagram,Pinterest ve Tumblr başlıca faydalı sosyal medya siteleridir.Bu sitelerde hesap veya sayfalar açarak yeni girdiğiniz içerikleri paylaşmanız ziyaretçi sayınızı artırır.

Site dışı seo için önerilirimiz bunlardır.Tabi  bu dahada artırılabilir ama yukarıda anlattıklarım temel bilgilerdir.Bunları uygulamanız sitenizi kısa sürede uçuşa geçirecektir.Başarılar...







Kaynak Siteler:

http://www.guvenpanel.com/














3 yorum: