+

03 Şubat, 2016

Kodlama Bilmeden Ücretsiz Uygulama Yapma Siteleri-AppMaker


Bildiğiniz üzere Android uygulama yapmak için Java dilini bilmek gerekiyor.Sadece Java'yı değil Eclipse gibi birçok derleyiciden birini de kullanabilmek gerekiyor.Ancak bazı internet servisleri bu zorunluluğu kaldırıyor.Yani Java veya herhangi bir dili kullanmadan,herhangi bir derleyici program indirmenize gerek kalmadan,birkaç dakika içerisinde online olarak uygulama geliştirmenizi sağlıyor.Bu sitelerden ücretsiz veya demo olanları sizin için derledik.
Bu yazımızda Appmaker'i işleyeceğiz.

1-AppMaker

Ücretsiz bir şekilde uygulama geliştirmenizi sağlar.Ancak bu uygulamayı markette yayınlayabilmeniz için sizden 12$ istiyor.
İlk olarak buradan Appmaker ana sayfasına giriyoruz.Daha sonra Login bölümünden kaydoluyoruz.





Daha sonra karşımıza ''dashboard'' sayfası gelecek.Buradan uygulamamızı genel olarak görebileceğiz.

Resim yazısı ekle


Buradan ''Create A New App'' butonuna tıklıyoruz.Yeni uygulamamızı oluşturuyoruz.

Karşımıza gelecek olan bu sayfayı aşağıdaki şekilde dolduruyoruz:

-İlk boşluğa uygulamamızın ismini yazıyoruz.

-Sonraki iki boşluğa kendi isim ve soy ismimizi giriyoruz.

-Üçüncü boşluğa ise kendi e mail adresimizi yazıyoruz.

App Type yani uygulama tipine ise uygulamamızın türünü seçiyoruz.Eğer ekleyeceğiniz bir resim,web adresi,twitter profili gibi şeyler varsa o boşluklara uygun şekilde yerleştirebilirsiniz.Daha sonra Next Step'e basarak sonraki adıma geçelim.



Daha sonra karşımıza gelen bu ekrandan uygulamamızın ekranına eklemek istediğimiz sosyal ikonlardan seçebilirsiniz.Örneğin ben Facebook'u seçtim.

Ekrana Facebook ikonunu ekledik ama bunu sağ üst kısımda yer alan icon'a çift tıklayarak başka bir resimle değiştirmemiz mümkün.Title ise ikonun altında yer alan mavi yazıyı değiştirmenizi sağlar.Oraya başka bir yazı yazabilirsiniz.URL kısmına ise ikona tıklandığında görüntülemek istediğiniz Facebook profilinin URL'sini girmelisiniz.

Facebook yada başka bir sosyal sitenin veya başka bir sitenin linkini ekleyerek uygulamanızdan ulaşılmasını sağlayabilirsiniz.Save butonuna basarak ilerleyelim.





Numaralandırdığım butonları kısaca anlatayım:

1-Live Preview:Uygulamanızın telefon veya tablette nasıl göründüğünü görebilirsiniz.
2-Background yani arka plan resmi eklemenizi sağlar.
3-Yazı boyutu,yazı şekli ve simgelerin (ikonların) büyüklüklerini ayarlayabilirsiniz.
4-Yazı rengi,menü rengi,şeffaflık gibi görsel efektleri ayarlamanızı sağlar,bu kısım önemlidir.
5-Destek bölümüdür.
6-Bir sonraki adıma geçmenizi sağlar.Bu adımda projenizin başlığı,tanıtım yazısı,açıklamalar ve anahtar kelimeleri gibi bölümler yer almaktadır.



Buradan uygulamanızla alakalı önemli bilgileri girebilirsiniz.Sonrada Save And Next butonuna tıklayınız.En sonunda Save and Publish butonuna tıklayın.Ayrıca uygulamanıza Admob reklam eklemeniz için sizden premium hesap istemektedir.Bu yüzden Appmaker uygulamanızdan para kazanmanız için mutlaka para ödemek zorundasınız.

Appmaker,genel olarak kullanımı kolay,pratik ve işe yarar bir servistir.Ama premium hesap istemesi hanesine eksi puan olarak dönüyor,bizim amacımız burada tamamen ücretsiz bir şekilde uygulamamızı geliştirmek ve yayınlamak.Bir sonraki yazımızda Appyet'i inceleyeceğiz,bu sitede tamamen ücretsiz olarak uygulama geliştirir,yayınlar ve para kazanabilirsiniz.Bu yüzden Appyet Appmaker'dan daha iyidir.Sonraki yazımızda görüşmek üzre...















Tags:appmaker,ücretsiz uygulama yapma,android uygulama yapma,uygulama yapma siteleri,uygulama yapma,uygulama geliştirme,android geliştirme,admob,appmakr,appyet,kodlama bilmeden oyun yapma,kodlama bilmeden uygulama yapma,kodlama,bilmeden,kodlama yapmadan,kodlama yapmadan,bilmeden kodlama,kodlama yapmadan uygulama yapımı,kodlama bilmeden uygulama geliştirme,kodlama bilmeden oyun geliştirme,kodlama bilmeden uygulama yapma siteleri,android uygulama yapma siteleri,ücretsiz uygulama yapma,ücretsiz uygulama yapımı,android uygulama geliştirme,android uygulama yapmak,nasıl uygulama yapılır,uygulama nasıl yapılır,android,uygulama android,uygulama geliştirme nasıl,nasıl uygulama geliştirilir


0 yorum:

Yorum Gönder