+

15 Nisan, 2016

Google Sandbox Hakkında-Nedir?

Arkadaşlar biliyorsunuz ki bizim en büyük hit kaynağımız Google.Siteniz Google aramalarından çıkmıyor yada siteniz Googleda index almıyorsan bunun nedeni sandbox olabilir.Sandbox Google ın sitelere verdiği filtre cezasıdır.Sandbox un Türkçe anlamına bakarsak kum kutusu anlamına geliyor.Peki hangi siteler girer sandboxa ?


 Neden Sandbox’a Düşeriz ?

»» Çok fazla anahtar kelime kullanırsanız Google sitenizi spam olarak algılayacak ve sitenizi sandbox‘a alacaktır.Sitenizde en fazla 260 karakter anahtar kelime kullanmalısınız.
»» Sitenizden çok fazla dış link çıkışı yaparsanız Google sitenizi sandboxa taşıyabilir.
»» Sitenize PR (PageRankdeğeri 0 olan sitelerden çok fazla backlink alırsanız.Google sitenizi bot kullanıyor olarak tanımlar vesandbox‘a taşıyabilir.
»» Daha yeni açılmış sitenizde çok çok fazla backlink alırsanız (Büyük ihtimal bot yada parayla alıyorsunuz) Google sitenizi sandbox’a taşıyabilir.
»» Sitenizde yayınladığınız içeriklerin hepsi yada büyük bir kısmı alıntı olursa Google sitenizi sandboxa taşıyabilir.En fazla %30 kopya içerik almak uygundur.
»»Aynı içeriği birden fazla yayınlarsanız Google sitenizi spam olarak algılar ve sandbox’a taşır.

Sandbox’tan Nasıl Çıkılır?

Sandboxtan çıkmak uzun süren ve zor bir işlemdir.Kesinliğinden de söz edilemez.Siteyi bakıma alıp uzun bir süre Google‘ın unutmasını beklemek.Yada siteyi silip baştan özgün içeriklerle yeniden açmak en doğru yollardandır.Sandbox’tan çıkmayı başarısanız siteniz Google’da listelenmeye başlar ve ziyaretçi almaya başlarsınız.
Peki Ya Sandbox’taysanız.
Sitem hiç ziyaretçi almıyor.Google’da index alamıyorum gibi sorularınız varsa sandbox’ta olma ihtimaliniz yüksektir.Fakat şunuda unutmamak gerekir sitenizin ziyaretçi alamama sebebi sadece sandbox değildir.

Sandbox Sorgulama

Bu siteden sandbox’ta olup olmadığınızı sorgulayabilirsiniz. Siteye gitmek için TIKLA
Gerekli alana Website Adresinizi yazarak kontrol et tuşuna basmanız yeterli olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder