+

05 Şubat, 2016

Paravan Blog Nedir?Paravan Blog Açma


Merhaba,bu yazımda Seo için önemli kriterlerden birisi olan paravan blogların ne olduğundan bahsedeceğim.Paravan blog nedir ne değildir,paravan blog ne işe yarar,paravan blog nasıl açılır,inceleyelim.
















Paravan denince akla,paravan şirket gelebilir.Ana şirkete veya asıl şirkete herhangi bir konuda yarar sağlayacak,yani kuruluş sebebi kar etmek değil,ana şirkete kar ettirmek.Paravan sitede veya paravan blogda ana sitemize fayda sağlamak için kullanacağımız site veya bloglardır.

Paravan Blog Servisleri Önerilerim:

.blogspot-blogger

Wordpress

Tumblr

blogcu.com

Bu servislerden size blogger'i öneririm tabi eğer bütçeniz çok geniş değilse.Çünkü WP'de host vs almanız gerekiyor,blogger'da bu masrafa gerek yok,Google amca karşılıyor :)

Blogger'dan blogumuzu oluşturduktan sonra hemen ana siteye link vermiyoruz tabi ki.Bu biraz uzun bir süreç olacak,geç olacak ama sağlam olacak ;)

İlk olarak blogumuza iyi bir tema upload ediyoruz.Ardından özenli bir şekilde tıpkı ana sitemize olduğu gibi,gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.

Şimdilik teknik anlamda birşey yapmanıza gerek yok.Uzantımız .blogspot,ama isterseniz değiştirebilirsiniz,değiştirmeniz daha iyi olur.Google amca sizi dikkate alır.Ama değiştirmemeniz de büyük sorun değil,devam edelim.

İlk 1 ay günde birer  ikişer özgün makaleleriniz giriniz.Bu sürede ana sitenizi ihmal etmeyin tabi.Sonra blogunuzu Wm tools'a kaydedin,forumlardan bir-iki nofollow'da olsa backlink alın ama fazla abartmayın,blogunuzun seo'su için gerekli ayarları yapın.

10-15 gün kadar bir süre daha özgün şekilde içerik üretmeye devam ediniz.Daha sonra,yavaştan ana sitenize link verin.Burada dikkat etmeniz gereken iki nokta var;birincisi ana sayfanıza değil alt sayfalarınıza link vermeniz,ikincisi fazla abartmamanız.Yani onlarca değil,bir kaç tane alt sayfanıza vermeniz yeterlidir,gittikçe artıracaksınız zaten.

Alt sayfalarınıza link vermeniz backlink olarak geri dönecektir.Bu süreden sonra özgün içeriğinizi üretmeye devam edin.3 aydan sonra ana sayfanıza vs. link verebilirsiniz.Sosyal medya hesapları vs açabilirsiniz.

Paravan blogunuz iyi hit alıyorsa,banner ekleyerek kendi sitenizin reklamını da yapabilirsiniz.




İlgili Yazılar

Youtube İle Paravan Blog Açma








Tags:paravan blog,paravan blog nedir,paravan blog ne işe yarar,paravan blog nasıl açılır,paravan blog siteleri,paravan blog servisleri,paravan blogger,paravan blog açmak,paravan blog nasıl açılabilir,paravan bloglar açmak,paravan,blog,blogger,wordpress,ücretsiz paravan blog açmak,paravan blog nasıl,paravan blog nereden açılır,paravan blog,blog paravan,nedir paravan blog,nasıl paravan blog açılır,paravan blog açma siteleri,paravan blogun faydaları,paravan blogun yararları,paravan blog ne demek,paravan blog ne işe yarıyor

2 yorum:

  1. güzel yazı,paravan blog nasıl açılır ve paravan blog açma

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten kısa, öz ve açıklayıcı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil