+

29 Mart, 2016

İngilizce Site Açmanın Avantajları

Merhaba,bu yazımda İngilizce web sitesi açmanın dezavantajlarından ve avantajlarından bahsedip karşılaştırma yapacağız.Gereken sermaye ve bilgiden de bahsedeceğiz.


İngilizce Site Açmanın Avantajları

-Daha Yüksek Kazanç

Tık başına,Türkçe sitelere göre çok daha fazla gelir elde edebiliyorsunuz.Hatta bazı sektörlerde Türkçe sitelerin 4-5 katı bile gelir elde edilebiliyor.Bunun sebebinin yabancı reklam verenlerin Türk reklamverenler kadar cimri olmaması ve yüksek rakamlar ödemesi.

-Daha Çok Ziyaretçi

Dünyanın en yaygın dili İngilizce'dir.Türkçe ona oranla çok daha az kullanılmaktadır.İngilizce yapılan aramalar çok daha fazla olduğu için potansiyel ziyaretçi oranı daha yüksek olacaktır.

-Google'ın Daha Çok Değer Vermesi

Maalesef durum böyle.Google İngilizce sitelere ve bu sitelerin yayıncılarına çok daha fazla değer veriyor,daha çok ilgileniyor sorunlarıyla.

Dezavantajlar

Birazda dezavantajlara değinelim.

İçerik Sıkıntısı

Eğer iyi bir İngilizceniz yoksa -anadil veya ileri seviyede- İngilizce içerik üretmeniz zor ve masraflı olacaktır.Ayrıca okuyucu onu iyi anlamalıdır yani gerçekten orjinal Amerikan İngilizcesi ile yazacak bir editöre ihtiyacınız olacak.

Ziyaretçilerinizle İlgilenmek Zor Olacaktır

Bu hem dil açısından hemde kültür açısından farklılıktan kaynaklanıyor.Yani bir yemek tarifi siteniz varsa bunu daha iyi anlarsınız.Yemek kültürel bir faktördür.O kültürü iyi bilmelisiniz ki ziyaretçileriniz için daha kaliteli içerik üretebilesiniz.

Rekabet Çok Fazladır

Mevcut web sitelerinin belkide yarısından fazlası İngilizce'dir.Ama Türkçe %1 değildir.Bu yüzden İngilizce siteniz varsa,rakiplerinizde otomatik olarak Türkçe site sahiplerine göre 20-30 kat artıyor.








































TAGS:ingilizce site açmak,site kurmak,ingilizce site kurmak,site açmak,internetten para kazanma yolları,adsense,adsense'dan para kazanma,site kurarak para kazanma

0 yorum:

Yorum Gönder