+

16 Nisan, 2016

Site Hitimizi Artırmanın Yolları-Ziyaretçi Artırma Yöntemleri

Bir yayıncı olarak sitenize daha fazla sayıda kullanıcı çekmek, kazancınızı artırmanın en önemli yolu. Web sitenizde, blog’unuzda yüksek görünürlük oranları yakalamak ve reklamcılık performansınızı en üst düzeye çıkarmak için öncelikle hedef kitlenin dikkatini üzerinize çekmeniz gerekiyor. Bunun ücretli ve maliyetsiz farklı yolları var. Biz bu yazımızda ikinci yoldan ilerleyeceğiz…Ayrıca Facebook üzerinden hit çekmenin yollarından da burada bahsetmiştik.

site hiti artırma

Sosyal medya ve mobilin yükselişiyle kabullendiğimiz bir gerçek var: Kullanıcılar, diğer kullanıcıların tavsiye ve yorumlarına önem veriyorlar. Bu yorumlar, site trafiğiniz üzerinde önemli bir etkiye sahip. Yayınınız hakkında olumlu yorumlar almak için içerik kalitesini yüksek tutmak ve hakkınızdaki geri bildirimleri düzenli ve aktif olarak takip etmekte fayda var. Yani, yüksek reklam bütçeleri ayırmadan, kısa zamanda trafiğinizi artırmanın yolu, öncelikle iyi bir dinleyici olmaktan geçiyor. Vereceğimiz tavsiyeler, işinizi kolaylaştırabilir.

 Ziyaretçilerinizle iletişim kurun

Sitenize gelen ziyaretçilerle kuracağınız etkileşim, iki açıdan çok önemli: Birincisi, ziyaretçiler açısından web siteniz daha güvenli olarak algılanacaktır, çünkü karşılarında sorunlarını ya da eleştirilerini iletecekleri bir muhatap bulabilecekler. İkincisi ise, kendileriyle her şekilde ilgilenildiğini gören ziyaretçilerinizin, hem ikinci defa gelme ihtimalleri artacak hem de yayınınızı tanıdıklarına tavsiye edeceklerdir. Bu nedenle ziyaretçilerinizle birebir iletişimi ön planda tutmak, yararınıza olacaktır.
Ziyaretçi  sadakatini artırmak için birçok yöntem mevcut: Öncelikle iletişim bilgileriniz, web sitenizde görünür biçimde bulunmalı. Bunun yanında, daha etkili bir yöntem olarak, ziyaretçilerinizle web siteniz üzerinden doğrudan iletişime geçebileceğiniz bir canlı yardım bölümü oluşturabilirsiniz.

“İletişim için dokun” bölümü oluşturun

Yukarıda anlattığımız iletişim kısmının, bir de mobil ayağı mevcut. Mobil cihazlardan internete giren kesimin giderek artması sonucu mobil uyumlu bir site sahibi olmak, bir gereklilik halini aldı. Bu tip sitelerde iletişimi kolaylaştırmanın kullanışlı bir yolu var. Ziyaretçilerinizin muhatap bulabilmek için dokundukları anda bir yetkiliye bağlanacakları bir düğme oluşturmayı düşünebilirsiniz. Bu özellik ufak bir ayrıntı gibi görünse de, ziyaretçilerinize büyük kolaylık sağlayacaktır.

Sosyal medyada aktif olun

Kullanıcı trafiğinizi artırmak için kendinizi doğru tanıtmak şart. Sosyal ağ siteleri, sitenize uygun ilgi alanlarına sahip kitleyi bulabilmeniz ve onları uygun kampanyalarla buluşturmak için biçilmiş kaftan. Sitenizin tanıtımını maliyetsiz bir şekilde gerçekleştirebilmek için mutlaka Facebook, Twitter, Pinterest ve benzeri sosyal ağlarda hesaplarınız olmalı. Gerekli görürseniz, bu siteler üzerinde belli dönemlerde reklam vererek, trafiğinize ivme kazandırmayı da düşünebilirsiniz. Ziyaretçilerinizi öncelikle bu sosyal ağlardaki sayfalarınızı beğenmeye teşvik ederek, içeriğinizin takip edilmesini kolaylaştırabilirsiniz. Sitenizde de bu sosyal ağlara ait eklentileri bulundurarak etkileşimi artırabilirsiniz.
Organik yollarla kullanıcı trafiğinizi artırmak için yukarıda verdiğimiz önerilerden yararlanabilirsiniz. Fakat bunun birdenbire gerçekleşemeyeceğinin farkında olmanız gerekiyor. Hedef kitlenizi web sitenize çekmek, sabır isteyen bir süreç. Bir kez ziyaretçilerde güven duygusu oluşturup yeterli trafik sağladığınızda, sayfalarınızda yer verdiğiniz kampanyaların görünürlüğünü de artırabileceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder