+

17 Nisan, 2016

Webmaster Nedir?Nasıl Olunur?Webmaster Olmak

İlk olarak webmaster olmak ile ilgili temel terimlerden başlayabiliriz.


Öncelikle programlama dillerini tanıtalım ve küçük bir açıklama ile pekiştirelim.
  • ASP: Microsoft’un geliştirdiği açılımı Active Server Page olan sunucu tabanlı programlama dili olarak tanımlanabilir. ASP dili VBScript ve JScript dillerinde yazılır. Html ile birlikte süper bir ikili oluşturabilir ve iç içe kullanılabilir.
  • .NET: Aklınıza hemen  .Net Framework gelmiş olabilir.Yine Microsoft’un geliştirmiş olduğu bir programlama dili. .Net Framework uygulama geliştirme platformunu kullanır.
  • PHP: ASP programlama dili ile aynı alandadır. Web programlama dili olarak geçer. C dili ve Java dili ile benzerlik gösterebilir.
  • Javascript: İsmini çok fazla duyduğumuz fakat diğerlerine nazaran çok fazla bilmediğimiz bir programlama dilidir. Aslında çoğu dilin içinde mevcuttur. Bir script(betik) dilidir.
  • HTML: En kolay programlama dili olarak da tanımlanabilir. İnternet üzerinde veri paylaşımı için en çok kullanılan metin tabanlı dildir.
  • CSS: Css ise Javascript gibi birçok kodlama dili içinde bulunabilir.Yaygın kullanılan ve basit kodlarla sayfa,yazı renk-font gibi fonksiyonlara erişmenizi sağlar.
Bu misalleri daha da çoğaltabiliriz.Bu kadar dil ve açıklama gözünüzü korkutmasın asla…
Hepsini bilmek zorunda değilsiniz.Eğer isteğiniz bir site kurmak ise hazır site yaptırabilirsiniz.Fakat ben kendi web sayfamı kendim yaparım derseniz bu kodlardan en azından birkaçını öğrenmek size çok yardımcı olacaktır.Şunu da hatırlatalım;Örneğin PHP bilen birisi PHP tabanlı uygulama geliştirebilir.Yazımızda da belirttiğimiz gibi PHP,ASP aynı alanda yarışıyorlar.Bu yüzden ikisini de bilmeniz gerekmez.

0 yorum:

Yorum Gönder