+

17 Nisan, 2016

Webmaster Olmak ve Site Kurmak

Webmaster terimleri tabi ki oldukça fazladır.Fakat bu işi yaptıkça kendiniz merak edip öğrenir iseniz daha kalıcı olur diye düşündük. Şimdiki bölümde ise artık yavaştan site kurma servislerini veya kendinize web sitesi açma ve yönetme gibi işlemler hakkında bilgi vereceğim.


Ayrıca bir not ekleyelim:  Kod öğrenmek istiyorsanız size W3Schools sitesini öneriyoruz.
Evet öncelikle site açmadan önce sizi en kolay yollara emek harcamadan web sitesi kurabileceğiniz yöntemlere yönlendirmek isteriz. Siteyi sıfırdan yapmak isterseniz başınız çok ağrır bu yüzden ilk önce bir blogla başlayabilirsiniz. Size kullanımı ve arayüzü basit olan paravan blog sitelerinden bahsedelim.
Paravan blog,ücretsiz blog sitesi sağlayan servislerin hizmetleri sonucu ortaya çıkmıştır.Bu servislerin bize sağlamış olduğu ücretsiz blog sayesinde  bedava web sitesi veya sayfası  oluşturabiliyoruz.Bazı paravan bloglar:
  • WordPress : Ücretsiz blog sağlayıcıları arasında en popüler servislerden biridir. Bu servisin pagerank değeri 9’dur ve sitenize gelecek bağlantıların değeri bir hayli yüksektir
  • Blogger : Google’ın geliştirdiği bir servistir. Blogger’da wordpress gibi popüler bir blog sağlayıcısıdır. Fakat wordpress kadar eklenti çeşidi ve fonksiyonları yoktur.
  • Tumblr : Son yılların gözdesi olan bir sosyal ağ-blog karışımı servis sağlayıcısıdır. Eklentileri çok azdır fakat tema seçeneği geniştir. Arayüz kullanımı diğerlerine göre basit ve webmasterlıkla çok içli dışlı olmayanlar için tasarlanmış bir servistir.
  • Blog.com : Diğer sağlayıcılara göre daha düşük özellikli ve popülaritesi düşük olan bir servis sağlayıcısıdır.
Şunu da belirtelim ki bu servislerden bir blog kurduğunuzda alan adınız .com,.net,.org değil de wordpress.com,blogspot.com gibi domain isimleri alır.Düşük bir ücretle tekrardan .com,.net gibi domainlere geçebilirsiniz…

0 yorum:

Yorum Gönder